Bouwbelang: KiKCampus biedt raad en daad bij implementatie Wkb

26 november 2018

‘KiKCampus is het kennis- en implementatieplatform dat u en alle andere partijen in de bouwketen helpt bij het voldoen aan de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Wkb wet bouw? KiKCampus helpt.’ Dat meldt Bouwbelang, het vakblad van Aannemersfederatie Nederland Bouw & Infra (Jaargang 10; nr. 5; november 2018) Klik hier voor een PDF van het artikel.

Tijd besparen met KiKCampus

‘Met KiKCampus heeft u snel alles op een rijtje om nu al in de pas te komen met de Wkb. En om straks, als de nieuwe wet van kracht wordt, zonder problemen over te schakelen op de methodiek van kwaliteitsborging zoals de wet die verplicht gaat stellen’, aldus het artikel in Bouwbelang. ‘U beschikt sneller over de juiste tools én de juiste vaardigheden; de overgang naar een stelsel waarin kwaliteitsborging in bouw en infra anders is dan hiervoor verloopt soepel en bespaart tijd.’

Breed gedragen initiatief met oog op Wkb

Bouwbelang wijst er op dat KiKCampus breed wordt gedragen in de bouw- en infrasector. AFNL, BRIS, Building Changes, CROW, gBOU, ISSO, KIWA, KOMO, SKG-IKOB, SKH en STABU zijn de partners – een meer ‘bouwbrede’ coalitie is nauwelijks denkbaar. En dat moet ook, want als bouw en infra straks aan de gang gaan met het KOMO instrument Kwaliteitsborging (KiK), spreekt iedereen dezelfde kwaliteitstaal. Eén generiek kwaliteitssysteem – voor elk project.

Wkb pilot draaien? Welkom bij KiKCampus

Precies met dat doel worden nu al pilots gehouden. Want overal in Nederland bestaat veel belangstelling voor pilotprojecten om aan de Wet kwaliteitsborging voor het bouwente wennen. Bent u bouwer, ontwikkelaar, opdrachtgever, architect, voorschrijver, kwaliteitsborger of afdeling Bouw- en Woningtoezicht en wilt u ook meedoen in een Wkb pilot? Dat kan. Neem contact op met KiKCampus. Bekijk alle voordelen van KiK hier.

Contact

  Recente artikelen

  Templates en checklists kwaliteitsborging kleine bouwwerken

  Templates en checklists kwaliteitsborging kleine bouwwerken

  6 september 2022 Lees meer
  Gemeente Molenlanden schakelde WkbCampus in voor Wkb-proefproject

  Gemeente Molenlanden schakelde WkbCampus in voor Wkb-proefproject

  27 juni 2022 Lees meer
   Minister De Jonge stelt invoering Wkb en Omgevingswet uit

  Minister De Jonge stelt invoering Wkb en Omgevingswet uit

  2 februari 2022 Lees meer